dimarts, 28 d’octubre del 2008

The Four Tops - I'll turn to stone

Moment per recordar una de les grans veus del soul, Levi Stubbs líder dels magnífics Four Tops. Una altra llegenda que se'n va, aquí en una curiosa filmació de la peça I'll turn to stone. Esperem donar més bones notícies aviat. OHHH yeah.

dimarts, 21 d’octubre del 2008

The Modfather en plena forma Barcelona 17/10/08


El passat divendres 17 d'octubre, alguns membres de la redacció de Groove Action ens desplaçarem a Barcelona per assistir al concert del gran Paul Weller. El tio venia en la seva gira europea a presentar el seu darrer àlbum 22 Dreams. L'experiència que tants d'anys havíem desitjat s'acomplia. La sala era la carpa de l'Espai Movistar de Barcelona, lloc ideal, amb bona acústica i un aforament generós. Molta gent d'entre 30 i 40 anys entre el públic. Parkas, fred perry, ben sherman i serrellets a punta pala. Com per altra banda resulta ben obvi.

L'actuació començà energètica presentant els temes nous ("22 dreams" per exemple) i cançons dels darrers àlbums com la tremenda "From the floorboards up" que ja predisposaren a una audiència que sabia al que anava. Després "I'm the Changing man", "Shout to the Top" (més canyera que mai) i un moment més intimista i melòdic, culminat amb la preciosa "Broken stones" amb el propi artista als teclats.La combinació perfecta de pop, rock i blue eyed soul. Flanquejat per Andy Lewis al baix (al tanto que es va marcar una peça al violencel) i Steve Craddock a la guitarra (Si el d'Ocean Colour Scene). Per acabar l'actuació una revisió amb toc jamaicà de "Wild wood" i el vell himne dels Jam "That's entertaiment" que provocà un esclat generalitzat de joia entre els assistents. Però com bé va resaltar el Doctor Vives (acompanyant d'excepció per a l'ocasió), el show no va ser gens nostàlgic, el tio no viu del passat es reivindica a cada disc. Sap que els fans sempre el recordaran per ser el fundador d'una de les bandes de pop més influents del segle XX i no els decep, però no és una vella glòria.
El tio tornà a l'escenari executà dos bisos davant l'entusiasme desmesurat del públic que el reclamava. Tancà la vetllada amb la sensacional "Town called Malice",no podia ser d'altre manera. Una canya, què voleu que us diga. No deixeu passar l'oportunitat si vos cau aprop, professionalitat, entrega i sense perdre gens el punt d'elegància mod. Inigualable. La llàstima és que no tenim testimoni gràfic una errada imperdonable, hem penjat aquets a foto del darrer disc, què hi farem!

Aquell mateix dia ens assebentaríem de la desaparició de Levi Stubbs el cantant dels Four Tops, del qual vos en parlarem un dia d'aquests. No ho volíem deixar passar. Salut i força amics.

dilluns, 13 d’octubre del 2008

The Cherry Boppers Black Lolita

Hei després d'un pont plujós en el que hem aprofitat per travessar el bassiot i carregar de recopilacions de soul-funk a VLC, tornem inspirats. Com aquestes bèsties de Bilbao els Cherry Boppers que mireu com descarreguen. Pur jazz Funk "Bizarro" a més no poder.

dissabte, 4 d’octubre del 2008

Ella Fitzgerald Sunshine of your love

Més clàssics, canya dura, la peça essencial dels Cream revisitada per la gran dama del jazz de Harlem. Els de Mojo Club l'afegiren a un dels seus magnífics recopilatoris.