divendres, 27 de març del 2009

Gran recopilació : Colours of Funk



El segell berlinès Sonorama treu aquesta primavera un suculent recopilatori anomenat "Colours of Funk". Un recull de temes de funk bàsicament instrumental fet a Alemanya entre els anys 1974 i 1979, es tracta d'una selecció de temes del catàleg de Golden Ring & Happy Records. El conjunt té una clara vocació de banda sonora de l'època, un punt al seu favor, amb aproximacions al jazz i ritmes llatins. En definitiva, un treball de recerca en el pou sense fons del que s'anomena "biblioteques de sons", peces fetes per grans artistes sense cap pretensió en la dècada dels 70's per acompanyar tota classe d'imatges que emetien les televisions. Es veu que en l'era de la digitalització aquests arxius sonors són una font impressionant per als investigadors dels estils retro, que amb la seva tasca alegren la vida a milers de djs i afeccionats de tot el món. Els iniciats sabreu que això no és nou, ja fa temps que Blow Up Records ho va començar a fer a finals dels 90's. El que trobem aquí són algunes joies realment acollonants que ni els seus propis creadors recorden haver realitzat. Per altra banda no tengueu cap mania en explorar el material del segell Sonorama que s'interna en estils tan apreciats per nosaltres com la música llatina, l'afrobeat i el jazz. Esperem poder seguir amb contacte més sovint en les properes setmanes, ja que hi ha moltes coses a comentar. Salut i Funk.

dimarts, 17 de març del 2009

AL GREEN-Take Me To The River

Un dels grans del soul dels 70, un home del sud que va arribar a les llistes d'èxit amb una veu inigualable, artista que va saber explorar altres estils sense cap prejudici. Un avançat al seu temps.

dissabte, 7 de març del 2009

01_MetersBread_SpeakLOW

La primavera s'acosta i nosaltres estem reviscolant, aquí tenim els toledans Speaklow que ens ofereixen un homenatge als grans Meters. Funk de Nova Orleans ara que ha tornat a sortir el sol.