diumenge, 28 de desembre del 2008

Ben Harper - Better Way

Dedicat a la Red Foxie que sabem que li agrada, i a tots aquells que ens seguiu de fa dos anys. Keep on da groove.

divendres, 26 de desembre del 2008

James Brown Live - Get up offa that thing

És el segon Nadal sense ell, acabavem d'inaugurar Groove Action i havíem de donar la notícia. El seguirem recordant, aquí el teniu e essència. Imbatible ja en la maduresa amb el seu funk global gimme gimme gimme...

dimecres, 24 de desembre del 2008

Blocs que val la pena conèixer

imatge glamourosa sense relació amb el text
Hei amics, ara que estem en dates nadalenques i fem la vista enrere ens adonem que ja fa dos anys que estem a la xarxa. Des de desembre de 2006 que anem teclejant sempre que podem notícies, entrevistes crítiques i ressenyes de tot quan podem amb l'ànim de difondre els estils musicals que ens agraden. Hem parlat de grups, concerts, àlbums, bandes sonores, llibres i moltes altres coses. Al principi ens pensàvem que ens costaria molt poder emplenar setmanalment el bloc, però la veritat és que la feina és ingent. Com més investiguem més descobrim que el soul-funk i estils adjacents tenen una vitalitat esplèndida. I la xarxa hi ha contribuït asolutament, és una evidència.


I una de les eines, a part del myspace i webs similars, han estat els blocs fets per artistes, djs i gent com nosaltres. Per això avui farem un petit repàs a alguns dels blocs que han contactat amb nosaltres, fets per col·lectius diversos o per addictes del groove a títol individual. Un dels primers que vam conèixer és Doctor Funkenstein ens va linkar i gràcies a ell vam poder descobrir centenars d'enllaços potents. Un altre que també ens va fer molta gràcia fou RIO GROOVE FM capitanejat per Rocco que ofereix amb una envejable continuitat ressenyes, vídeos i valuoses aportacions sobre l'escena brasilera actual i passada. I darrerament un altre afeccionat peculiar que hem descobert ,gràcies a una visita que feu al nostre bloc, és le Yéti. Un crack afincat a França que presenta un bloc d'impecable factura i molt divers amb un aire retro molt cool que és dels més potents que he visitat en tot aquest temps.

Vos hem posat aquests sense voler gens exhaustius ja que si cliqueu en algun d'aquest llocs descobrireu dotzenes de nous blocs de gran qualitat realment acollonants, val la pena que aquestes vacances que tindreu temps hi surfegeu una mica, descobrireu autèntiques virgueries.

Podríem parlar també durant hores de les ràdios per internet però això ja seria en una altra ocasió, ara anem malament de temps, només desitjar-vos bones festes i que ens seguiu acompanyant en la tasca de difusió. Love&Peace

divendres, 5 de desembre del 2008

Nneka en directe, passau 26 nov




Ses 400 personas reunidas a la sala del ex-cinema Proli a Passau esperaben amb tensiò cuand la sensaciò del soul/afrobeat Nneka va pujar el escenari desprès de la seva bandaper començar una furiosa actuaciò mùsical, no tant com profesional. Aixo, desprès de veure un duo molt poc usual - Gastone, un grup de un cantant/guitarista i un baixista que varen finalizar la seva actuaciò de rock aleman amb una versiò brutal de "rehab" de na Amy Crackhouse (finalment - gracies al Daily Mirror - sabem que té la culpa de la seva passiò per es sucre, l'alfàbrega i altres especialitats de la cuina anglesa - no, ni en Mick Jagger, ni en Jamie Oliver).



Tornem a parlar de na Nneka - una vou que t'oblidas de na Amy, una presencia al escenari impactant per una al.lota que no dou ser mès alta i grassa que en Charlie Watts - en tot cas mès guapa. Presentant el seu repertori - una fusiò de soul, hiphop amb las sevas arrels nigerianes, posada en forma a l'escena mùsical multicultural de la seva actual ciutat - Hamburgo.
El public - una mescla impresionant de lo que et pots trobar a aquesta ciutat Passau:
Passant per l'escena local de souleros (que no som molts), estudiants de dret metrosexuals i beguts (es dir, els snobs que normalment se fan palles mirant fotos de 50 cent) i la fracciò artista elitista, pero tambè gent mayor.
El problema - combinar una cantant com la Nneka, que vol trasmitir el seu missatje d'esperança, amor i ses putades que fan els xupapolles del govern nigerià amb una audiencia que nomès vol bailar.



La consecuencia - una cantant emprenyada per gent que parlaba (! - "everybody who talks now is a goat") i una audiencia que - al menys en parts - se rascaba els collons per l'esperança, l'amor i els problemas d'Africa, que bailaba i celebraba la gran potencia de la mùsica - mès, cuand sonaban cançons com el seu actual hit "heartbeat".
Per l'encore varen tornar els Gastone, per improvisar un blues amb la Nneka.
Al final va quedar un blogger una mica confós - impresionat per el groove de ses cançons, pero també per l'actitud diva per part de una cantant, que no li falta res per dir tot amb la seva mùsica.
It's the groove, stupid!!!