dijous, 20 de maig del 2010

HIP SHAKERS!!! i més joies en el catàleg de Vampisoul


Com que no hi ha qui ens entengui, avui tornem a contar-vos coverbos al bloc. Fa poc que va sortir al carrer aquesta magnífica selecció de hits ballables de r'n'b i de soul primerenc. La selecció la feta un vell conegut, un gran investigador de la música negra, Mr. Fine Wine, erudit i savi de contrastada solvència. Publica Vampisoul, un segell del qual fa anys que coneixem però del qual mai ens hem aturat a parlar amb deteniment.

Hip Shakers és una recopilació de gran qualitat, d'èxits mig oblidats publicats en el seu moment per dos segells nord-americans, King i Federal que visqueren els anys d'enlairament del r'n'b i el soul en les llistes d'èxits. Ja de per si aquesta és una bona notícia per a tots nosaltres, però ens volem aturar en parar esment a una altra cosa. Es tracta del fet dels formats que ofereix Vampisoul aquests llençaments. En aquest cas quan la tasca de recerca ha estat especialment intensa i el valor del repertori reunit s'ho val, el segell treu a la venda un format digipack per al cd, format LP i com en el cas de Hip Shakers un box set amb els temes en format single 7''. Una vertadera delícia per a djs, col·leccionistes i amants del vinil.

De fet tres celebrades recopilacions anteriors, Action Speaks Louder than words, Explosivos i Crash of Thunder ja van aparèixer seguint aquest patró. I no és d'ara que Vampisoul és possiblement el segell que en els darrers anys més ha apostat per la nostàlgia ben entesa dins l'escena soulera. Seves són també les iniciatives Sensacional Soul volums 1 i 2, Groovadelia volums 1 i 2 a part de reedicions d'àlbums de mites com Joe Bataan, Ray Barretto, Billy Preston, Mongo Santamaria, Betty Davis, Dennis Coffey, Eddie Bo...


Ja sabem que la cosa allà fora està que crema i la penya no està per a moltes despeses, però val la pena estar-ne informat, ja que el seu catàleg és d'una profunditat inabastable amb tota classe d'estils (latin Jazz, boogaloo, lounge, bossa). Nosaltres seguim recercant per les cubetes de botigues de segona mà i mercadets a la recerca de joies similars. Rebreu notícies aviat.