dimarts, 25 de maig del 2010

Eli Paperboy Reed "Come and Get it"




El nostre amic Eli té nou treball al carrer, el seu nou hit que tal vegada el traslladi a l'univers mainstream es diu "Come and Get it", una aproximació al funk ballable quasi "disco" però sempre amb el seu punch imbatible i de sobrada efectivitat. Dedicat a la Berliner Bonkers Crew.

dijous, 20 de maig del 2010

HIP SHAKERS!!! i més joies en el catàleg de Vampisoul


Com que no hi ha qui ens entengui, avui tornem a contar-vos coverbos al bloc. Fa poc que va sortir al carrer aquesta magnífica selecció de hits ballables de r'n'b i de soul primerenc. La selecció la feta un vell conegut, un gran investigador de la música negra, Mr. Fine Wine, erudit i savi de contrastada solvència. Publica Vampisoul, un segell del qual fa anys que coneixem però del qual mai ens hem aturat a parlar amb deteniment.

Hip Shakers és una recopilació de gran qualitat, d'èxits mig oblidats publicats en el seu moment per dos segells nord-americans, King i Federal que visqueren els anys d'enlairament del r'n'b i el soul en les llistes d'èxits. Ja de per si aquesta és una bona notícia per a tots nosaltres, però ens volem aturar en parar esment a una altra cosa. Es tracta del fet dels formats que ofereix Vampisoul aquests llençaments. En aquest cas quan la tasca de recerca ha estat especialment intensa i el valor del repertori reunit s'ho val, el segell treu a la venda un format digipack per al cd, format LP i com en el cas de Hip Shakers un box set amb els temes en format single 7''. Una vertadera delícia per a djs, col·leccionistes i amants del vinil.

De fet tres celebrades recopilacions anteriors, Action Speaks Louder than words, Explosivos i Crash of Thunder ja van aparèixer seguint aquest patró. I no és d'ara que Vampisoul és possiblement el segell que en els darrers anys més ha apostat per la nostàlgia ben entesa dins l'escena soulera. Seves són també les iniciatives Sensacional Soul volums 1 i 2, Groovadelia volums 1 i 2 a part de reedicions d'àlbums de mites com Joe Bataan, Ray Barretto, Billy Preston, Mongo Santamaria, Betty Davis, Dennis Coffey, Eddie Bo...


Ja sabem que la cosa allà fora està que crema i la penya no està per a moltes despeses, però val la pena estar-ne informat, ja que el seu catàleg és d'una profunditat inabastable amb tota classe d'estils (latin Jazz, boogaloo, lounge, bossa). Nosaltres seguim recercant per les cubetes de botigues de segona mà i mercadets a la recerca de joies similars. Rebreu notícies aviat.

dimecres, 19 de maig del 2010

A WAY OF LIFE, Sala Clandestino, BCN 15 de maig


Estimats amics ens ha pegat la vessa i fa molt de temps que no escrivíem res. Hi ha diversos motius, un d'ells que tenim molta feina i poc temps. Bé, el passat dissabte 15 de maig (tot i que el flyer digués dia 1) en Dyk Bonkers en persona es va personar a la sala Clandestino per punxar a la mítica A Way of Life la festa mod per excel·lència que ofereix Bip Bip Records. El nostre heroi hi participava al costat del gran RudeMod i una banda valenciana, els poderosos Second Coming , pop psicodèlic vitamínic.

Acabat el show d'aquesta magnífica formació, gran nombre d'afeccionats al soul, el funk i el r'n'b més salvatge ocuparen la pista de ball. Els dos Djs els feren gaudir de bon de veres amb tota classe de hits i joies ocultes de les seves preuades discotèques particulars. Entre els presents, apart de nombroses belleses de la nit barcelonina, el gran Doctor Vibes, Pol Fontini (Top Models i Very Pomelo) i l'Oskar Benas (guitarrista de sòlida trajectòria al costat de Fermin Muguruza i Maika Makovski). Vos podríem dir més coses, però la conversa que tinguerem dilluns passat via telefònica amb el gran Dyk no va servir per aclarir massa detalls. Acabada la seva sessió en Dyk només recorda una nebulosa de colors indescriptibles, cares pàlides sense nom, flaixos de red bull i jägermeister, un taxi compartit amb una senyora d'edat indeterminada i despertar-se descalç a la plaça de Catalunya devers les 2 del migdia. Havia perdut les ulleres, l'esquena malmesa per dotzenes de fuetejades, marques d'unes esposes als canells, estranyes cremades al pit... I el més inexplicable, un bitllet de 200 € dins la butxaca de l'americana.

Fent-se el xulo abans del show, After laughter comes tears

dimecres, 5 de maig del 2010

Torna Sharon Jones gran noticia!



Enguany estem tenint una inusual inactivitat, això que hi ha a l'escena soul-funk una magnífica efervescència. Serà, que fa més de tres anys que li donem cebes? Bé mentre ens mirem de treure de damunt aquesta poca vitalitat aprofitem per recordar a la nostra Sharon i els seus genials Dap Kings en una peça del seu àlbum anterior. Just ara n'acaben d etreure un altre anomenat "I Learned the Hard Way" que els entesos diuen que és el seu millor treball fins avui. Com sempre publiquen amb el seu segell, Daptone Records de NY.